"...Az amazóniai acai bogyót (melyben 10-szer annyi antioxidáns
van, mint a szőlőben és 2x annyi, mint a kékáfonyában) tartják a
legjobb tápértékkel rendelkező gyümölcsnek a világon...
...Lehet, hogy ez a legtökéletesebb étel a világon, mivel tele van
tápanyagokkal, beleértve vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket,
étkezési rostot, ami a kutatások szerint elősegíti az emésztési
rendszer egészséges működését, csökkenti a koleszterin-szintet és segít
megállítani az idő előtti öregedést. Ugyanezt teszi a bogyóban nagy
mennyiségben található E-vitamin is..."
"...Az erőteljes antioxidánsokon kívül az acai esszenciális
zsírsavakat, aminosavakat, növényi szterineket is tartalmaz, amik
vegyileg magukhoz kötik a koleszterint. A szterin segít fenntartani a
normális koleszterin szintet, szabályozza termelődésének volumenét.
Segíti a prosztata és az egész immurendszer helyes működését..."